joi, 8 aprilie 2010

Paradoxul hipsterilor

Am stat şi m'am gândit mult şi bine dacă să scriu despre subiectul ăsta sau nu pentru că este foarte probabil ca majoritatea oamenilor să nu ştie încă ce este ăla un hipster, acest "nou" gen de individ penetrând graniţele ţării noastre doar de aproximativ un an.

Am pus "nou" între ghilimele fiindcă stilul ăsta există de vreo 50-60 de ani peste hotare însă odată cu evoluţia internetului din ultimul deceniu a renăscut cum ar veni, pătrunzând în numeroase locuri de pe Glob, iar cum România este expertă în a copia fix ce nu trebuie de la străini, ca un copil gras fără prieteni care face tâmpenii doar doar să pară cool, normal că a prins şi la noi.

Şi totuşi ce e hipsterul? Păi, în linii mari un hipster este o persoană cu o gândire pseudoliberală, ce venerează lucrurile şi mentalităţile noi care sunt, măcar aparent, creative şi/sau inteligente. Mai mult decât atât, ei refuză să se asocieze cu indivizi ce nu sunt - din nou, măcar aparent - sofisticaţi şi intelectuali cu o oarecare aplecare spre metafizic, modă sau alte domenii rezervate celor cu un simţ fin al frumosului şi cu un IQ superior.

Acum probabil vă întrebaţi... "Păi şi ce e rău în asta?". Da, de acord, sună excelent CA IDEE acest stil, la fel cum şi comunismul perfect este cea mai bună formă de administrare a unui stat.

Dar cum comunism perfect nu există şi respectivul regim mereu degenerează în diverse forme ca urmare a cărora majoritatea populaţiei şi'o ia la keke, aşa şi stilul ăsta arată penibil în 99,(9)% din cazuri pentru că cei care'l adoptă sunt preponderent idioţi pretenţioşi care nu pricep concret cum trebuie să se poarte.

Ca să înţelegeţi exact cât de bine li se potriveşte acest stil celor mai mulţi hipsteri, imaginaţi'vă un hipopotam la o galerie de artă. Sigur se poate holba la operele expuse şi după se poate lăuda prietenilor săi hipopotami cu ce a văzut, dar orice om de rând mai deştept decât o conopidă îşi va da seama că nu are nicio tangenţă cu ce se dă acolo. Şi de fapt, majoritatea nici măcar nu cântăresc exact valoarea intelectuală sau creativă a unui lucru pe care "îl adoră" ci doar devin pasionaţi de el fiindcă alţi hipsteri le spun că asta te face mai cult.

Majoritatea hipsterilor, fiind foarte inventivi şi străluciţi, au acelaşi stil vestimentar, deşi fiecare dintre ei aspiră la unicitate. Iată o poză cu nişte specimene, ca să ştiţi şi voi cum arată oamenii deştepţi şi rafinaţi care vor salva această generaţie.



Clarificând ce este hipsterul, de unde provine şi de ce este rău/penibil să fii unu, să revin la ideea din titlul postului.

Spre deosebire de toate celelalte stiluri existente (goth, punk, rock, emo, rave, guido etc etc) hipsterii creează un paradox fiindcă ei sunt, după cum am mai spus, adepţi ai lucrurilor/mentalităţilor (oarecum) noi şi inteligente, iar oamenii care nu sunt hipsteri sunt în general ferm împotriva lor pentru că... aşa e la modă.

Deci iată... urând hipsterii rişti să devii la rândul tău un fel de hipster pentru că adopţi o atitudine faţă de ei considerată cool şi intelectuală. Pam pam. Ştiu, revelaţiile mele sunt năucitoare.

O idee nouă pentru cei ce vor să impresioneze. Nu vă mai faceţi poze lângă maşinile scumpe ale altora, faceţi asta:


Cool Optical Illusion With Ferrari - Watch more Funny Videos

Minunat.

Un comentariu:

Anonim spunea...

dai un search la "hipster" pe UrbanDictionary.com

Trimiteți un comentariu